Andreea, hai să te cunoști mai bine!

Acele părți ale corpului tău care te vor ajuta să faci un copil când vei fi mare formează aparatul genital sau reproducător. L-ai avut de când te-ai născut, dar devine funcțional în perioada pubertății.

În mare, e ascuns în interiorul corpului, deasupra și în spatele vezicii urinare, în partea de jos a abdomenului, fiind protejat de oasele bazinului.

Recomandări

S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
CHINA RĂSPUNDE ACUZAȚIILOR NATO
BIDEN FACE GAFĂ DUPĂ GAFĂ
GHINION: RĂMÂI FĂRĂ PERMIS TREI ZILE
AUSTRALIENI ACUZAȚI DE SPIONAJ
AU BĂGAT BANII LA SALTEA

La exterior ai vulva, denumirea dată organelor genitale externe. E formată din două perechi de pliuri, sau labii, clitoris și deschizătura vaginului și se află între părțile de sus ale coapselor.

Vârful clitorisului este o mică proeminență aflată în partea din față a vulvei. E doar o mică parte a clitorisului, restul se află adânc sub piele. E o zonă foarte sensibilă, iar multe fete constată că prin stimularea lui obțin plăcere.

La nivelul vaginului se secretă o cantitate mică de lichid, care are rolul de a-l curăța și proteja de infecții. S-ar putea să vezi deja pe lenjeria intimă. E absolut normal.

În interior ai două ovare care produc hormoni și în care sunt depozitate ovulele, adică celulele reproducătoare. Le ai de când te-ai născut, dar de când îți vine ciclul, câte un ovul e eliberat de câte un ovar o dată pe lună, de regulă.

Ovarele sunt legate de uter prin două tuburi numite trompe uterine.

Uterul este locul în care crește fătul atunci când o femeie rămâne însărcinată.

Colul uterin este trecerea îngustă prin care uterul comunică cu vaginul.

Vaginul este un tub muscular care face legătura între uter și exterior.

Uretra este un canal prin care se elimină urina. Nu are legătură directă cu vaginul!

De ce e important să știi toate aceste denumiri și ce rol au? Ca să înțelegi mai ușor schimbările prin care treci!