Cristi, în timpul pubertății, corpul tău începe să se pregătească pentru a face copii. Penisul și testiculele devin mai mari și încep să se comporte diferit.

La exterior.

Penisul are două părți principale. Corpul și capul, numit gland. Glandul este protejat de un pliu de piele numit prepuț. Penisul nu are nici oase, nici mușchi.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK

Scrotul atârnă în afara corpului, în spatele penisului. Testiculele sunt săculeți de țesut în formă de ou, aflați în scrot. Aici sunt produși spermatozoizii și hormonii.

În interior.

Un tub numit canal deferent leagă testiculele de uretră. Spermatozoizii sunt transportați de-a lungul acestui tub printr-un lichid numit spermă până la uretră și spre exterior, prin vârful penisului. Aceasta este ejacularea. Dacă sperma pătrunde în vaginul unei femei, poate rămâne însărcinată.

Vezica urinară este un organ în formă de sac în care este depozitată urina.

Prostata este o glandă aflată sub vezica urinară care înconjoară parțial uretra.

Uretra este tubul prin care se elimină urina de la vezica urinară spre exteriorul corpului.

Sperma iese din penis tot prin uretră, dar mușchii din jurul vezicii nu permit să fie eliminate în același timp și sperma și urina. Te-ai liniștit, așa-i?

Toți băieții au la naștere un pliu de piele numit prepuț, care protejează vârful sensibil al penisului de lovituri și răniri. Uneori, din motive culturale sau religioase, este îndepărtat la scurt timp după naștere. Operația se numește circumcizie.