Arăt ca o maimuță! Nu, Andreea, nu arăți ca o maimuță! Unul dintre primele lucruri pe care le vei observa când ajungi la pubertate este că vei începe să ai păr în locuri în care nu ai mai avut înainte. Apariția părului nou are loc treptat, vreme de câțiva ani și într-un ritm diferit.

La început vei avea păr pubian, iar după un an o să înceapă să-ți crească păr la subraț, pe picioare și pe brațe. Poate avea aceeași culoare ca părul de pe cap sau una diferită. Părul de pe corp e ceva normal și comun pentru toată lumea.

Părul pubian începe să crească în zona pubisului, în apropierea labiilor, de obicei cam în același timp cu începutul dezvoltării sânilor. La început nu va fi mult păr, iar acesta poate fi deschis la culoare, drept, moale și fin. Andreea, pe măsură ce treci în alte etape ale pubertății, părul tău va deveni mai închis la culoare, creț și cu o textura mai aspră, iar până la urmă va acoperi zona pubiană, într-o formă triunghiulară.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Partea bună e că, spre deosebire de părul de pe cap, cel nou nu va crește în continuare, din ce în ce mai lung. Fiecare fir de păr cade după șase luni, iar în locul lui crește altul nou.

Unele fete vor să îl îndepărteze, e o alegere strict personală. Dacă vrei să te epilezi pentru prima dată, vorbește cu mama ta sau cu sora ta mai mare și cere-le un sfat. Poți să folosești o lamă de ras, ceară, creme speciale, tratamente cu laser sau electroliză care să blocheze creșterea părului. Orice procedeu de epilare poate provoca iritații ale pielii, așa că ai grijă să alegi metoda potrivită pentru tine.

Cel mai important, Andreea! Să nu te simți jenată din cauza părului de pe corp. Toată lumea îl are.