Eu de unde-am venit? Că pe Maria a adus-o barza! Cristian are 4 ani. Asta e povestea pe care voia să o afle de la mama lui la culcare. Andreea a făcut ochii mari, s-a înroșit, și-a dres glasul și a început să îi povestească ce citise ea că trebuie să știe un copil de vârsta băiatului ei. Nu a vrut să vorbească cu el până atunci despre asta, pentru că i se părea că e prea mic. Așa cum ni se pare tuturor că sunt mai mici decât sunt de fapt copiii noștri.

Copiii de 2-4 ani trebuie să știe că atunci când spermatozoidul a ajuns la ovul, începe să crească un bebeluș.
Bebelușul crește în uter, un fel de sac cu pereții făcuți din mușchi puternici, în partea de sus a abdomenului.
Uterul stă deasupra vaginului, e cât patru degete și se lărgește din ce în ce mai mult în timp ce bebelușul crește înăuntrul lui.
După naștere, uterul se face din nou mic, se strânge ca un balon dezumflat.

Bebelușul crește în 2 învelișuri, cel dinăuntru e plin cu apă, sau lichid amniotic, pentru CA bebelușul să fie protejat. Dacă se află sub apă, nu poate respira sau mânca, așa că e legat de buric sau ombilic cu un cordon. Bebelușul nu primește mâncare adevărată, deci nu vă gândiți că ați mâncat cartofi prăjiți la mami în burtică, ci oxigen, vitamine și substanțe hrănitoare provenite din sângele mamei.
Când bebelușul trebuie să se nască, mușchii uterului se încordează și se relaxează, le numim contracții.
Și ce poate fi mai frumos decât să le spunem copiilor și să știm și noi înainte să naștem că aceste contracții sunt ca niște îmbrățișări uriașe care îi ajută să învețe să respire.
După câteva ore, punga cu apă se rupe și apa curge de-a lungul vaginului, udându-l și făcându-l alunecos ca un tobogan cu apă.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Cristian, prima dată când te-ai dat pe tobogan a fost la naștere.
Dragi părinți, copiii nu sunt aduși de barză! Ce-i gogoașa asta? Copiii au nevoie de informații adevărate. Și n-ați vrea să le afle de la voi și nu de pe site-uri dubioase? Educația sexuală a copiilor începe cu educația sexuală a părinților.

Sursa: Meg Hickling – Ce le spunem copiilor și adolescenților despre sex