La pubertate, copiilor le crește păr pe corp. Unora începe să le crească părul de la subraț și din zona pubiană de prin clasa a doua. Altora, mai târziu. Chiar mult mai târziu, în ultimii ani de liceu.

Copiii văd în casă, de când sunt mici, că femeile se epilează și că bărbații nu prea. Dacă radem părul de la subraț, reducem mirosul neplăcut, dar e o chestiune de alegere personală, desigur, dacă vreți să vă epilați sau nu. Doar nu ridicați mâna când sunteți foarte aproape de mine, vă rog!

Dacă fetele vor să se epileze, lăsați-le! Nu o să le crească mai mult păr, mai negru, mai aspru, mai cârlionțat sau mai știu eu ce idei învechite vă mai trec prin minte. Aici nu e o luptă pentru putere.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Dacă mama nu s-a epilat niciodată sau a făcut-o foarte târziu, asta nu înseamnă că fiica ei trebuie să facă același lucru. Dacă vrea să se epileze, lăsați-o! Bine că sunt atât de multe variante și metode igienice pentru asta. Ajutați-o să aibă încredere în propriul corp! Să se simtă bine în propriul corp!

De ce să se simtă prost că râd băieții de ea la școală și o umilesc că are mai mult păr pe picoare decât ei. Pentru că sunt cazuri de fetițe mai… păroase decât băieții.

Fetița mea, la 8 ani, are mai mult păr pe mâini și pe picioare decât mine. O duc la cosmetică și mâine, dacă vrea. Când e ea pregătită și când va simți nevoia și dorința să facă acest lucru. Doar nu o să permit să râdă băieții de ea la școală sau să stea în pantaloni lungi și vara, la 40 de grade.

Copiii când ajung la pubertate sunt speriați de părul lor. Și au tot felul de curiozități: de ce apare păr între picioare?, dacă îmi fac șuvițe roz în cap o să îmi apară și la părul pubian?, dacă îmi fac bucle o să am și jos părul ondulat?.

Să le răspunem la toate aceste întrebări. Să le lăsăm să se epileze, dacă vor. Și să le spunem că trebuie să se spele cât mai des.

Educația sexuală a copiilor începe cu educația sexuală a părinților!