Am tot auzit în ultima vreme femei care nu vor să nască natural pentru că se tem că nu o să mai aibă viața sexuală pe care au avut-o înainte. Specialiștii recomandă să naștem natural, în cazul în care nu avem vreo problemă de sănătate care să necesite cezariană sau sarcina decurge cu probleme. Așa că news flash, nașteți natural liniștite pentru că există soluții după! Exercițiile Kegel. Ne ajută să ne întărim mușchii pelvieni.

Fain e că au fost descoperite și recomandate de un bărbat, medicul ginecolog Arnold Kegel acum aproape 100 de ani. 3 pași simpli: ridicarea planșeului pelvian prin încordarea mușchilor corespunzători, menținerea planșeului pelvian în poziția obținută prin încordare, relaxarea planșeului pelvian. Începeți cu mișcări scurte, repetitive și nu în număr mare. Puteți crește treptat frecvența și durata menținerii poziției ridicate a planșeului. Exercițiile Kegel în timpul actului sexual pot fi și ele utile. E important să discutați cu partenerul și să îl întrebați dacă simte contractura.

E de preferat să le faceți de câteva ori pe zi. Seturi de 10 contracții, câte 3-4 într-o serie, repetat de 3 ori pe zi. Le puteți face și în timp ce vă uitați la un film, sau dimineața când vă treziți mai stați 2 minute în pat, sau seara la culcare. Uneori e nevoie de 3 până la 6 săptămâni pentru a vedea îmbunătățiri, deci răbdare. Dar practicarea regulată a exercițiilor Kegel după naștere și nu numai îmbunătățește tonicitatea vaginului, iar activitatea voastră sexuală va fi mai plăcută.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA