Hormonii. Și ce ne mai place nouă femeilor să dăm vina pe ei. Fetelor, hormonii nu sunt dușmanii noștri. Sunt doar o parte din corpul nostru și fac ce trebuie să facă.

Hormonii sunt niște substanțe chimice transmise de unele celule spre altele pentru a le face să acționeze. Hormonii îi transmit corpului că trebuie să înceapă procesul de trecere la pubertate.

Corpul nostru produce 50 de hormoni diferiți, care ne indică cum să creștem, când să mâncăm, cum să procesăm hrana, când să dormim. Ei controlează și răspunsul corpului la pericole.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Andreea, când simți că tremuri de frică sau de furie, este din cauza hormonului numit adrenalină. Adrenalina pregătește corpul să lupte sau să fugă de pericol.

Hormonii sunt produși în niște mici organe numite glande, care se găsesc în corpul nostru. Când corpul se pregătește de pubertate, o glandă nimită hipofiză eliberează hormonii care declanșează acest proces.
Hormonii sunt substanțe puternice. Nu sunt responsabili pentru tot ce simțim în timpul adolescenței, dar ne pot influența starea de spirit așa cum nu ne așteptăm.

Andreea, dacă ești iritată, nemulțumită sau anxioasă și nu știi de ce, ia o pauză și fă ceva care te liniștește. Citește, bea un ceai, ascultă muzică, dansează.

Fetelor, să nu mai dăm vina doar pe hormoni. Sau măcar să nu credem noi că doar ei sunt de vină. Oamenii de știință au descoperit că cele mai multe schimbări de atitudine și dispoziție sunt provocate de schimbările care au loc în creier în vremea adolescenței.

Bine, băieților nu trebuie să le spuneți neapărat asta. Puteți da în continuarea vina pe hormoni. Rămâne între noi, da?