Pubertatea la băieți.

Da, și băieții trec prin această etapă. O experimentează diferit față de fete, dar începutul este la fel. Hormoni eliberați de creier care declanșează o serie de schimbări fizice, schimbări care pot fi rapide sau lente, majore sau pe care abia le sesizezi, Cristi.

La voi, pubertatea poate începe de la 10-11 ani, dar în general de la 12. Cele mai importante schimbări se produc între 13 și 15 ani.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
MUZICA REVINE PE TIKTOK
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE

Ce se schimbă?

Fața și corpul tău devin mai păroase. Îți crește păr în zone noi, la subraț și în zona inghinală. Îți crește mai mult păr pe piept, pe brațe și pe picioare. Să știi Cristi că, în general, bărbații au mai mult păr pe corp decât femeile.

O să devii mai înalt, mai masiv, mai puternic. Puseul de creștere al fetelor începe de regulă un pic mai devreme decât cel al băieților. Așa că Andreea s-ar putea să constate că e mai înaltă decât băieții din clasa ei. O prinzi tu din urmă, Cristi!

Vocea ta o să fie mai groasă, iar pe gât o să îți apară o proeminență – mărul lui Adam. Asta se întâmplă când laringele se mărește. Vocea poate deveni scârțâită sau spartă, în timp ce corpul se adaptează. Știu că te simți un pic jenat de asta, Cristi!

Penisul și testiculele devin mai mari și vei începe să ai erecții, atunci când creierul trimite mesaje care fac să crească afluxul de sânge în penis.

Testiculele încep să producă spermă, un lichid albicios care iese prin vârful penisului. Conține sute de milioane de spermatozoizi.

O să începi să transpiri mai mult și trebuie să faci duș mai des. Pielea-ți poate deveni grasă și s-ar putea să îți apară și coșuri.