Spre deosebire de băieți, organele sexuale ale fetelor nu sunt foarte evidente. Dar la fel cu organele genitale ale băieților, ele cresc în timpul pubertății și sunt foarte sensibile. Termenul corect pentru organul genital al fetelor este vulvă. Vulva e adăpostită de două pliuri groase ale pielii numite labii exterioare. Pe ele va crește păr la pubertate. Sună scârbos? În interior, există două pliuri mai mici, numite labiile interioare. În față, acolo unde se întâlnesc labiile interioare, există o mică umflătură de forma unui bob de mazăre, care se numește clitoris.

Deschiderea vaginului poate fi acoperită cu un strat subțire de piele numit himen. De obicei, acesta se uzează când fata e încă mică, mai ales dacă face mult sport. Se va uza complet pe măsură ce crește. Deschiderea urinară, locul pe unde iese urina, e mai în spate decât clitorisul. Nu face parte din vulvă, pentru că nu are nicio legătură cu sexul. Anusul nu face nici el parte din vulvă, dar este foarte aproape. Prima schimbare pe care băieții o să o observe la tine, Andreea, este că ți-au crescut sânii. De ce avem nevoie de sâni? Pentru că ei produc lapte pentru bebeluș, imediat după ce s-a născut. Și pentru că arătăm mai frumos, suntem mai feminine.

Orice fel de sâni am avea. Să nu vă aud cu complexe! Pentru a-și susține sânii, dar și ca o chestie de intimitate, fetele poartă sutien. Sunt de diferite forme și mărimi, practic pentru toată lumea. Orice fel de sâni ai avea și oricum ai vrea să te îmbraci. Dimensiunea sutienelor se măsoară în numere și litere. Numărul este măsura din jurul toracelui, iar literele arată cât de mare este cupa sutienului. Distracție plăcută la shopping!

Recomandări

CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?