Părinți, nu vă supărați pe Cristi, nu vă enervați, nu o luați personal! Ura lui nu are legătură cu serviciul vostru, cu câți bani aveți, cu felul în care sunteți. Toți părinții trec prin perioadele de furie ale copiilor, chiar și prin ura lor. Când Cristi țipă: te urăsc mama! și apoi trântește ușa de la cameră de se zguduie toți pereții, nu uitați că hormonii sunt de vină! Chiar dacă aveți momente când nu îl mai placeți sau chiar nu îl mai suportați, fiți calmi, depășiți momentul și amintiți-vă că așa am fost și noi cândva.

Mare grijă! Linia dintre depresiile de pubertate normale, adică cele provocate de hormoni, și depresiile care trebuie supravegheate cu atenție e foarte fină. Poate Cristi are nevoie de un mic de ajutor de specialitate ca să reușească să se adapteze acestei perioade. Dacă nu reușeste singur în câteva zile, înseamnă că nu are resursele necesare. Ajutați-l, nu îl abandonați!

Accesele de furie sunt în mare parte alcătuite din sentimente ucigașe sau acte agresive. Și Cristi e speriat de sentimentele lui intense, de energia lui fizică, dar și de reacția violentă a părinților.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cristi, du-te în camera ta până când te liniștești, poate fi cea mai bună abordare. Lăsați-l să se bucure de timpul petrecut singur. Nu e o pedeapsă, e timp de care are nevoie ca să crească. Cristi, ascultă muzică, citește, scrie în jurnal sau compune o scrisoare pentru cel care te-a supărat. Arbitrați corect, dragi părinți! Unii copii au dreptate să se plângă de comportamentul fraților sau chiar al vostru. Poate nu l-ați însoțit la meciul de baschet sau poate nu a dormit toată noaptea de dinaintea examenului din cauza fratelui mai mic. Sportul ajută, încurajați-l să facă orice fel de mișcare. E suficient să plimbe câinele. Al lui, sau al altora. Mai face și un ban cu ocazia asta.

Educația sexuală a copiilor începe cu educația sexuală a părinților!