Bine-ai venit în lumea copiilor de 5-8 ani! Cristi s-a născut mai senzual decât majoritatea copiilor. Îi place să fie îmbrățișat. Mult. Foarte mult. E foarte interesat de sâni și de organele genitale. Ale lui, dar și ale celorlalți. Părinții lui sunt iritați.

Cristi, nu mai pune mâna pe sânii mătușii! Cristi, nu ți-e rușine? Cum poți să îi pui mâna Mariei pe organele tale genitale? Desigur, părinții unui copil senzual pot fi extrem de iritați și copleșiți. Și rușinați. Când era mai mic, avea un an și jumătate, mi-a luat mâna și mi-a pus-o pe penisul lui!, povestește mama lui Cristi.

Dragi părinți de copii senzuali, trebuie să le explicați care este comportamentul adecvat, acceptat de societate. Dar cu multă blândețe și calm. Trebuie să le explicați că nu au voie să tragă femeile de sâni sau să pună fetițele să îi atingă în zonele intime. Trebuie să le explicați că astfel de atingeri și mângâieri nu sunt un lucru acceptabil, pentru că sunt părți intime.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cristi, poți sta la mătușa în brațe, dar fără să îi pui mâna pe sâni! O poți îmbrățișa pe Maria, dar fără să îi duci mâna la organele tale genitale! Copiii și oameni mari nu își ating unii altora părțile intime, măi Cristi!

Atenție, vă rog! Specialiștii spun că, uneori, acest comportament poate fi un indiciu că un copil a fost exploatat sau abuzat sexual. Dacă răspunde pozitiv însă la explicațiile noastre, cel mai probabil că nu e motiv de îngrijorare.

Andrei, în schimb, este foarte timid. E extrem de rușinoș când vine vorba de sănătatea sexuală. Așa că mă întreb și te întreb. Va avea Andrei curajul să pună întrebări părinților? Va putea face Andrei diferența între povești adevărate și lucruri inventate? Va spune Andrei dacă va fi victima unui abuz? Aproape niciodată.

Așa că nu feriți copiii de educația sexuală. Le puneți viața în pericol! Explicați-le că nimeni nu are voie să îi atingă în zonele intime! Încurajați-i să vină să vă spună dacă au pățit ceva! Câștigați-le încrederea! Fiți blânzi cu ei! Pentru că nu vreți să aflați întâmplător că v-a fost abuzat sexual copilul, așa cum a pățit mama lui Andrei. Andrei a fost abuzat sexual de un băiat mai mare din vecini, iar mama lui a descoperit abia după copilul a făcut o infecție foarte gravă.

Educația sexuală a copiilor începe cu educația sexuală a părinților!