Ce înseamnă să ai relații sexuale?

Să ai relații sexuale înseamnă să îți oferi și să primești plăcere sexuală într-un context consensual. De obicei, primele experiențe fizice implică sărutări și îmbrățișări cu o persoană căreia îi simți atracție. Pe măsură ce înaintezi în relația ta și te maturizezi, este posibil să te simți pregătită să explorezi și alte aspecte intime.

Protejarea ta și a partenerului tău este importantă. Este esențial să luați măsuri de prevenire a bolilor și a sarcinilor nedorite. Respectarea limitelor fiecărei persoane este, de asemenea, crucială.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

De ce au oamenii relații sexuale?

Motivul principal pentru care oamenii au relații sexuale este pentru că le oferă plăcere și satisfacție. Sărutările, mângâierile și atingerile pot stârni excitare și pot aduce orgasme, care sunt senzații intense de plăcere în tot corpul. Uneori, oamenii aleg să facă sex pentru a concepe un copil, în timpul căruia bărbatul își introduce penisul în vaginul femeii. În absența mijloacelor contraceptive, este posibil ca femeia să rămână însărcinată.

Sunt pregătită?

Dacă te întrebi dacă ești pregătită, trebuie să știi că experimentarea senzațiilor sexuale nu înseamnă automat că ar trebui să ai relații sexuale sau că ești pregătită pentru asta. Activitatea sexuală implică și emoții intense, pe lângă aspectul fizic. Chiar dacă ești pregătită din punct de vedere fizic, s-ar putea să nu te simți pregătită emoțional și mental.

Niciodată să nu faci ceva ce nu îți dorești și să nu obligi pe altcineva să facă ce nu își dorește. Indiferent de ce spun sau fac prietenele tale, dacă tu nu te simți pregătită, nu te simți obligată să faci sex. Sexul cu persoana potrivită poate fi o experiență minunată, în timp ce sexul cu o persoană nepotrivită sau într-un moment nepotrivit poate provoca răni profunde pe termen lung. Încrederea și respectul reciproc sunt esențiale în orice relație care implică activitatea sexuală. Te rog să nu uiți niciodată aceste aspecte importante.