Totul despre … sâni. Pot avea diferite forme și dimensiuni. Fetelor, nicio formă nu e nepotrivită și nu există o dimensiune perfectă. Sânii nu apar peste noapte, ei cresc treptat în timpul pubertății, în ritmuri diferite.

Andreea, pe măsură ce îți cresc sânii, va trebui să porți sutien sau bustieră, pentru ca ei să stea într-o poziție confortabilă și să fie susținuți.

De ce avem nevoie de sâni? Atunci când o femeie are un bebeluș, sânii ei încep să producă lapte. Acest lapte conține tot ce îi este necesar nou-născutului în primele luni de viață. Nu doar hrană și apă ci și anticorpi care îl protejează de boli și hormoni care îl ajută să crească așa cum trebuie. Sânii conțin un țesut necesar pentru producerea laptelui matern, înconjurat de un strat protector de grăsime. Când bebelușul suge, laptele iese afară prin niște orificii minuscule din mameloane.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Când sânii încep să se formeze, o să observi că în spatele mameloanelor apar mici umflături dure. Ele se numesc muguri mamari. Poți să simți o durere neînsemnată sau o mâncărime. E ceva normal, dar dacă ești îngrijorată vorbește cu mama ta sau cu un medic.

S-ar putea să ți se pară mai confortabil să porți un sutien care să-ți susțină sânii, mai ales când faci sport. Sutienul împiedică sânii să se legene inconfortabil și să se producă iritații. Nu toate fetele sau femeile poartă sutien, dar majoritatea consideră că oferă mai mult confort.

Dacă porți o măsură greșită, poți să ai dureri de spate și de umeri sau o stare de disconfort.

Cea mai bună metodă de a afla mărimea potrivită pentru tine este să faci o măsurătoare acasă sau la un magazin de lenjerie. Să nu te rușinezi! Toate avem sâni. Spor la găsit sutienul potrivit pentru tine!