Locuri limitate la terase. Ce ai de făcut pentru a te asigura că prinzi o masă bună

  • Ştefan, proprietarul unei terase, a rămas cu 40 de locuri din cele 120 pe care le avea înainte de epidemie
  • Vali, un antreprenor, plăteşte doar jumătate din impozit
  • Autorităţile caută soluţii pentru a extinde spaţiul pentru terase

Ca să ajungi să guşti cel mai bun irish coffee, la o terasă cu specific irlandez, din Braşov, trebuie să îţi faci rezervare cu câteva zile înainte.

Ştefan, patronul localului, priveşte neputincios cum i-au dispărut, în pandemie, 80 de locuri pentru turişti.

Vali Bărbat, proprietarul unui local dedicat montaniarzilor şi bicicliştilor, îşi mai scoate din pierderi cu ajutorul primăriei, care i-a redus impozitul pe terasă cu 50 la sută. Adevăratul sprijin vine de la clienţii fideli care se aşază la terasa lui indiferent de vreme.

„O să servim cam 25 – 30 la sută din capacitatea obişnuită. Au fost date legile, dar nu de cineva care chiar are de-a face cu domeniul ăsta”, spune Ştefan Gleveşanu, proprietarul unei terase.

„Municipalitatea ia în considerare posibilitatea, acolo unde suprafaţa terenului permite, majorarea acestor terase astfel încât măsurile de distanţare socială să nu afecteze foarte mult activitatea economică”, declară Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al primăriei Braşov.

„Noi am depus cerere pentru ocuparea domeniului public, iar ei au fost foarte drăguţi şi au oferit jumătate din preţ”, spune Vali Bărbat, un alt proprietar de terasă.