„Marius Tucă Show”, 10 noiembrie 2021. Invitați: Virgil Nițulescu și Marian Munteanu

Marius Tucă Show a fost, miercuri seara, la Aleph News și pe alephnews.ro. Invitații au fost Virgil Nițulescu, directorul Muzeului Național al Țăranului Român (MȚR) și antropologul Marian Munteanu.

Doctor în istorie și muzeograf de carieră, Virgil Nițulescu a povestit la Marius Tucă despre istoria și provocările MȚR – recomandat cu trei stele Michelin – despre muzeografia căutării, în care primează respectul pentru țăranul român şi pentru nobleţea lumii din care provine.

Acesta a vorbit și despre motivul pentru care din 2018 – atunci când s-au terminat lucrările de consolidare și până azi – nu s-a putut monta expoziția permanentă a muzeului.

Antropologul Marian Munteanu, liderul manifestanţilor din Piaţa Universităţii, la începutul anilor ’90, a făcut o radiografie a scenei politice de astăzi. Ce a mai rămas din PNL-ul de altădată? Cu ce ochi vede viitorul coaliției PNL-PSD? Ce șanse de ,,vindecare” are România de astăzi?La Aleph News și pe alephnews.ro: ,,Ei se închipuiau liberi și nimeni nu va fi niciodată liber, atâta timp cât există ciumă” (Albert Camus)