„Marius Tucă Show”, 12 ianuarie 2021. Invitați: Ioan Aurel Pop și Valeriu Gheorghiță

„Marius Tucă Show”, marți, 12 ianuarie, ora 19.00. Invitați au fost președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, și coordonatorul campaniei naționale de vacccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.
Am început soft, vorbind despre Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie, despre valorile identității românilor, despre ce nu trebuie să uităm. Trecut, prezent, viitor, puncte comune.

Ioan Aurel Pop: „E o apăsare mare pe umeri. Academia este foarte importantă, este o instituție de consacrare a valorilor și pe de altă parte este o reuniune a cercetării știintifice. Are vreo 70 de instituții de cercetare și peste 2.600 de cercetători.”

Doctorul militar Valeriu Gheorghiță, unul dintre cele aproape 130.000 de cadre medicale vaccinate în mai mult de două săptămâni, ne-a spune care e stadiul campaniei naționale de vaccinare, de ce nu sunt vaccinate mai multe persoane zilnic. Începem a doua etapă pe 15 ianuarie conform planului? Am aflat de la cel responsabil.

Valeriu Gheorghiță: „În etapa a II-a vom avea mai multe centre, peste 1.760 de cabinete de vaccinare, care ne arată că vom avea peste 100.000 de persoane vaccinate în fiecare zi.”

De partea bună a istoriei. Poezie și campanii naționale comunicate nu foarte bine, la Aleph News.