A dublat cariera de muzician cu cea de actriţă şi nu i-a ieşit rău deloc. Introvertită şi sensibilă, artista Oana Sârbu a fost invitata lui Marius Tucă. Emblematic şi definitoriu pentru cariera ei a fost rolul din „Liceenii” şi „Liceenii Rock ‘n Roll”, unde o scenă considerată controversată cu Ştefan Bănică Jr. aruncă la cer audienţa. A făcut, deci, film în două epoci diferite şi poate să facă o comparaţie lucidă între cele două, aşa că vino diseară la Marius Tucă Show ca să înţelegi cum a evoluat arta, în general, în ultimii 32 de ani.

Scenarist, regizor, cetăţean al lumii. Ar fi nedrept dacă l-am descrie ca fiind fiul scriitorului Haralamb Zincă, pentru că Andrei Zincă e al lui însuşi. A plecat din România pentru o peruviancă, a spălat scări de bloc şi a fost hamal în Suedia, a ajuns în America, unde a făcut un master în regie. Autor al numeroase scenarii de seriale de televiziune şi de film. Andrei Zincă are o poveste de viaţă demnă de un roman. La Aleph News, într-o discuţie marca Marius Tucă am vorbit şi despre ultimul său film, „Şi atunci, ce este libertatea?”.

România e repetentă la Educaţie. Cu miniştri de resort care mai de care mai incompetent, nu e de mirare că suntem atât de departe de tot ce înseamnă Educaţie şi Învăţământ. După un an de şcoală-hibrid, culegem roadele: copii cu depresii, profesori dezinteresaţi. La BAC, o lucrare evaluată de patru evaluatori diferiţi primeşte patru note diferite. „Strigător la cer!”, comentează ministrul Educaţiei. Anormalităţi şi copii bulversaţi. Profesorul Mircea Miclea, invitatul lui Marius Tucă, îți spune despre competenţi şi incompetenţi în sistemul de Educaţie românesc. Unul dintre puţinii cu soluţii concrete şi imediate pentru ca Educaţia să fie repusă pe picioare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT