Marius Tucă Show, la Aleph News. Invitați – medicul Voichița Lăzureanu, regizorul Dan Chișu, vicepreședintele Societății Române de ATI, Dorel Săndesc și Alexandru Rafila, vice-președintele Camerei Deputaților.

“Eram tânăr, eram frumos, Hildegaard era plecată la băi iar eu aveam un suflet de artist”. E un citat celebru din “La țigănci”, nuvela cu un titlu care azi ar fi considerat atât de incorect politic, a lui Mircea Eliade. Da. Eram tineri, eram frumoși, iar noi aveam suflete de artiști și voiam să facem bine la țară. Doar că țara nu stătea, trebuia s-o imobilizezi, că nu merge s-o vaccinezi de vorbă bună. E foarte grele cu campania de vaccinare și nici cu testările nu ne e jenă. Practic, ar fi bine dacă n-ar fi rău. Cum să faci să vaccinezi 10 milioane de oameni în trei luni, așa cum ar vrea tinerii frumoși și liberi și cu suflete de artiști de la guvernare? Cum să faci să comunici mai bine în condițiile în care, culmea ironiei, însuși premierul României are, la propriu, probleme cu dicția? România are nevoie de o strategie de gestionare a pandemiei clară, care, acum, ca să parafrazăm vorba aia celebră, “e minunată, dar lipsește cu desăvârșire”.

Medicul Voichița Lăzureanu vine din interiorul sistemului nostru de Sănătate și identifică punctele nevralgice ale perioadei pe care o traversăm. A venit diseară la noi pentru o discuție serioasă pe tema “cum să facem să fie bine ca să nu fie rău?”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

E actor, regizor, producător, le are cu gătitul, face bine cu polonicul, învârte cu lingura din lemn, cu alea-alea, a lucrat la IBM. Îți mai amintești de vremurile alea bune când te duceai la “Noaptea devoratorilor de publicitate”? Ehe, maică! Chișu le-a dezvoltat. Ok, timpul s-a dus și n-are rost să plângem după trecut când putem foarte bine să plângem după prezent.  Sau putem să râdem de el.

Dan Chișu e parcimonios cu aparițiile în public, așa că nu-l rata la Marius Tucă. A venit pentru un dialog degajat despre film în pandemie. Și mai vedem noi ce.

De la actorie, ne întoarcem la viața reală, la valul trei al pandemiei și situația din secțiile de Terapie Intensivă. Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, ne-a explicat cum stăm și cât e de important să fim cu toții responsabili în aceste momente.

Se numește Alexandru Rafila și e vice-președintele Camerei Deputaților, dar mai întâi de toate, e medic. A vorbit aplicat pe teme de Sănătate și e unul dintre puținii coerenți de pe piață (ca să zicem așa). A venit la Marius Tucă. 

Marius Tucă Show, la Aleph News. “Tu, care-mi cânți de la magnetofon/ “Hello”, în dimineața asta-i joi/ Trec chelnerițe… Trage-n buze moi/ Țigara fină, sonda cu sifon,/ O copilandră-punk-omid-albastră/ Îngerii-și bagă-n ziduri o aripă” (Emil Brumaru).