Ne carantinăm dar nu ne carantinăm, mergem la restaurant dar nu mergem la restaurant. Azi mergem la teatru, Doamne ajută să nu se-nchidă. Ups, s-a închis și teatrul. Bine că nu s-a închis la mall! La salon dacă te duci, în Germania îți trebuie un test negativ făcut cu 24 de ore înainte. Aici îți trebuie o mască pe față și-un dezinfectant la ușă. E bună și-aia, decât nimic. Pentru noi e clar: e cineva acolo, sus, care gândește mai mult ca noi, care e mult mai deștept ca noi și căruia nu trebuie să-i punem sub semnul întrebării discernământul. Cine discerne discerne, nu se-ncurcă!

În aceste condiții, nu știm dacă mai e ceva de adăugat. Am chemat-o, totuși, pe Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. De ce? Pentru că, într-o lume plină de “lumini”, e nevoie de cineva care să-și păstreze luciditatea. A venit la Marius Tucă Show pentru o discuție relevantă despre criteriile carantinării și alte lucruri necesare.

“Am avut norocul să mă nasc în Țara Lăpușului, acolo unde doina se cântă de când lumea, acolo unde se poate încă auzi când te aștepți mai puțin, săvârșită în grumaz, cu înturnături tulburătoare și pauze nefirești, horită de stâmpărare în cel mai străvechi stil cunoscut la noi”. În lumea costumelor Armani și a brandurilor franțuzești de parfumuri, Grigore Leșe e ca o sărbătoare. În ia lui bărbătească și cu pălăria din Țara Lăpușului, Grigore Leșe identifică ADN-ul cultural românesc cu sfială și respect pentru rădăcini. Nu spunem mai multe, pentru că ne vine să tăcem și să-l ascultăm pe el. A venit la Marius Tucă Show.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ion Cristoiu și Marius Tucă au o chimie specială. Unul câștigă pariurile, altul le pierde. “C-așa e-n tenis”.