„Marius Tucă Show”, 2 iunie 2021. Invitaţi: Gabriel Păun, Ioan Cristescu și Andreea Ciucă

  • Invitații de azi sunt Gabriel Păun, președinte Agent Green, profesorul universitar Ioan Cristescu, președintele Muzeului Național al Literaturii Române, și judecătoarea Andreea Ciucă

A trecut și parastastul de 40 de zile al lui Arthur. De la revolta masivă, internațională, am ajuns într-un silentio stampa care aduce a blazare. Ursul Arthur e oale și ulcele, dar fenomenul vânătorilor ilegale, desfășurate sub paravanul “derogărilor” foarte suspecte de la Putere continuă să existe. Gabriel Păun, președintele Agent Green, care a făcut public tot cazul, e acum dat în judecată de Prințul Emanuel de Lichtenstein și Prințul Dimitrie Sturdza. Ei spun că Emanuel de Lichtenstein e acuzat pe nedrept de vânătoare ilegală și că Arthur n-ar fi fost cel mai mare urs identificat în Europa. Ba plusează și cu numărul de urși, despre care spun că e mult prea mare decât cel declarat și că, prin urmare, vânătoarea se justifică în această țară care a interzis-o la marile carnivore. Cum răspunde Gabriel Păun?

E autor al numeroase lucrări și studii științifice, implicat, de-a lungul timpului, în colaborări cu institute culturale de prestigiu,  cu o educație academică de excepție. Directorul Muzeului Național al Literaturii Române, Ioan Cristescu nu spune <nu> provocărilor pe care le implică organizarea de proiecte culturale de anvergură. La Marius Tucă Show îl vezi pe omul care conduce una dintre cele mai prestigioase instituții culturale din țară! Afli de manuscrise și documente despre care nu știai că există și alte can-can-uri culturale!

Judecătoarea Andreea Ciucă este un critic asiduu al sistemului judiciar românesc. Pe fapte, nu pe vorbe. Cunoscător din interior al sistemului, Andreea Ciucă a fost, nu de puține ori, o voce incomodă pentru mulți procurori și judecători.