„Marius Tucă Show”, 2 noiembrie 2021. Invitați: Romeo Belea, Adrian Marinescu și Remus Ștefureac

Marius Tucă Show a fost, marți seara, la Aleph News și pe alephnews.ro. Invitații zilei au fost Romeo Belea, architect TNB, Adrian Marinescu, director medical al Institutului Matei Balș, și Remus Ștefureac, politolog, ceo&founder INSCOP Research.

A înțeles și a proiectat frumosul în cea mai negrăită și neștiută formă a lui. Cu sensibilitatea unui pictor, cu precizia unui doctor, dar mai ales cu viziunea și măreția unui architect, a pus un strop din geniul său în fiecare dintre proiectele sale. Hotelul Intercontinental, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale“ şi Complexul Studenţesc Grozăveşti, câteva dintre elementele aşezate magistral de arhitectul Romeo Belea pe harta Bucureştiului.

Domnia-sa a vorbit despre istoria tumultoasă a clădirii Teatrului Național pe care l-a ridicat în anii ’60 și pe care, ironia sorții, 50 de ani mai târziu, tot el a fost acela care l-a reconstruit. O discuție francă despre istoria de ieri, împletită cu istoria de azi, despre măriri și decăderi, dar și despre tare și mentalități.

În timp ce politicienii noștri își împart cu nonșalanță orgoliile și funcțiile, România vaccinează și moare contracronometru. Doctorul Adrian Marinescu a vorbit despre situația de la Institutul Matei Balș, dar și despre resursele medicale pe care le mai are țara noastră în fața unor alte posibile valuri pandemice și a altor tulpini ale virusului. Ce ne așteptă în luna noiembrie? După valul patru, urmează valul cinci?  

Pe 1 septembrie, premierul Florin Cîţu îl demitea pe ministrul Stelian Ion. Nimeni nu anticipa atunci că va fi începutul unei crize politice care durează de două luni trecute fix. Politologul Remus Ștefureac a făcut, împreună cu Marius Tucă, analiza unei Românii prinsă într-o criză economică, pandemică, energetică, dar mai ales o criză politică.

Sunt anticipatele o soluție pentru ieșirea din criză? Își asumă PSD intrarea la guvernare? După guvernul Ciucă, urmează tot…guvernul Ciucă? Când și cum a pierdut din mână Klaus Iohannis hățurile ,,guvernului meu”? La Aleph News și pe alephnews.ro: ,,Adevărul care îi face pe oameni liberi este, în cea mai mare parte, adevărul pe care oamenii n-ar vrea să-l audă.” (Octavian Paler)