„Marius Tucă Show”, 24 decembrie. Invitat Părintele Constantin Necula

Sărbătoarea Bucuriei este în centrul discuției din Ajunul Crăciunului dintre Marius Tucă și Părintele Constantin Necula. De ce iubim Crăciunul, ce miros, ce gust, ce imagine ne vine prima oară în minte când ne gândim la această sărbătoare?

Părintele Constantin Necula: „Pe străzile Sibiului nu se aude niciun sunet de colindători. Cred că e un an în care merită să ne aducem aminte cu demnitate de propria noastră demnitate. Sper să ajungem mai ascuțiți în caracter după acesta an.”

Marius Tucă: „Există acest licăr de speranță pentru 2021?”

Părintele Constantin Necula: „Eu nu sunt optimist, eu sunt om cu speranțe. Optimistul se hrănește cu speranțe. Speranța noastră pentru 2021 este copilul ce se naște în această noapte, Hristosul nostru. Dumnezeii locali ne-au lămurit ce pot.”

Părintele Constantin Necula: „Eu, apropo de amintirile legate de Crăciun, o să încep cu cea mai simplă și cea mai frumoasă amintire a copilăriei. Nu are multe elemente, are acea sobă din casă, lângă care stăteam lipit. Mirosurile acelea, mama, lucruri foarte universale, dar care tțin de familie.”

„Cam asta e prima bucurie legată de Crăciun și primul motiv pentru care aș putea spune că iubesc Craciunul. Îmi aduce aminte de copilăria mea, de bunicii, părinții mei și de o liniște incredibilă și cred că îmi aduci aminte de faptul că mă simțeam în siguranță lângă acea sobă și eram protejat.”