Doina Levintza – scenograf, sculptor, designer, om de teatru, a fost invitata lui Marius Tucă la emisiunea „Marius Tucă Show” de marți seară, într-o ediție-eveniment.

„Ca să văd, îmi închid, mai întâi, ochii”. Am ales aceste cuvinte ale lui Gaugin pentru că arta Doinei Levintza transcende văzutul într-un mod subtil dar pătrunzător, concret. Orice creație pleacă de la un vis. Ceea ce se vede a fost mai întâi nevăzut. A fost visat, înțeles pe deplin și abia apoi transformat în văzut.

Doina Levintza nu are nevoie de o prezentare anume. O creație grandioasă, de o noblețe spirituală aparte, unică, o viziune cu totul excepțională sunt semnătura „Levintza”. A creat decoruri și costume pentru emisiuni de televiziune, pentru spectacole de teatru, a organizat show-uri de modă. De un indiscutabil bun-gust, costumele Doinei Levintza sunt grele, maiestuoase, personale, nu se pot uita.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

A creat costume pentru „Richard al II-lea”, „Richard al III-lea”, pentru „Portretul lui Dorian Gray”, pentru „Societatea de vânătoare”, „Ghilgameș”, a lucrat cu Andrei Șerban, Mihai Mănuțiu, Dragoș Galgoțiu, Gyorgy Harag. O vizită în galeria Doinei Levintza te transpune hipnotic în epoci și spații la care nu ai, altfel, acces. Aici vezi rochia purtată de Oana Pellea în Richard al II-lea, dincolo un altul din Casanova, mici colțuri de vreme peste tot, iar dacă timpul are miros, cu siguranță că miroase a rochii de epocă.