„Marius Tucă Show”, 6 aprilie 2021. Invitaţi: Florentin Țuca și Adrian Nicolae

Avocatul Florentin Țuca și actorul Adrian Nicolae au fost invitații lui Marius Tucă la emisiunea „Marius Tucă Show” de marți seară.

Lovitură de grație în Dosarul „Ferma Băneasa”. Judecătoarea Florentina Dragomir, cea care l-a condamnat pe avocatul apărării, Robert Roșu, la închisoare, recunoaște că, la data pronunțării sentinței, nu depusese jurământul la numirea în funcția de judecător. Lucrul acesta atrage după sine nulitatea tuturor sentințelor date de Dragomir. E un moment important pentru avocatul Robert Roșu, cel pentru nevinovăția căruia colegul de breaslă Florentin Țuca nu a încetat să pledeze.

De altfel, Florentin Țuca a venit în studioul Aleph News să vorbească pe larg despre acest moment extrem de important. Este Robert Roșu la un pas de eliberare? Ce presupune jurământul unui judecător în exercitarea funcției sale?

Trece lejer de la Mazilu la Moliere, de la Shakespeare la Mihail Sebastian, de la comic la grotesc la ridicol, la dramă. Jocul său e un desen fluid de umanitate și conștiință, într-o societate mereu imperfectă.

Cum simte actorul Adrian Nicolae drama de a nu mai juca, într-o societate care și-a executat cuminte cultura? Care este prețul acestei exorcizări ne-necesare? Cum vede el scoaterea textelor lui Shakespeare din programele școlare?