Profesorul doctor Vlad Ciurea alături de medicul și cercetătorul Octavian Jurma au povestit alături de Marius Tucă despre coronavirus, evoluția lui în România și despre vaccin. În a doua parte a emisiunii, jurnalistul a discutat alături de Sorina Matei cu noul ministru al Justiției, Stelian Ion.

Medicul Vlad Ciurea a povestit în direct în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” cum a debutat COVID-19 în cazul lui.

Vlad Ciurea, neurochirurg: „Am fost la serviciu am și operat. Simțeam că nu mai am energie. Am rugat colegul cu care lucram să închidă operația. Era obligația mea să închid. (…) Aveam o stare de oboseală majoră, tuse când și când, din când în când câte un junghi. Febra nu am avut, miros și gust normale.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma a vorbit despre coronavirus și despre vaccin.

Octavian Jurma spune că se va vaccin săptămâna viitoare. Marius Tucă l-a întrebat ce le transmite celor care contestă vaccinul. Sper sa il fac saptamana aceasta.

Octavian Jurma: „Îl fac, pentru că este una dintre cele mai vechi tehnologii din industria medicala. Folosim tehnologie la mașini mult mai noi, avem încredere că cei care ne furnizează au interesul ca noi să o folosim în siguranță. Să nu uităm că vaccinurile se produc de mai mult timp decât automobilele. Discutăm de o industrie veche și verificată în timp.”

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a explicat, în a doua parte a emisiunii, deciziile luate în ceea ce privește modificarea Legilor Justiției, dar și a Legii nr. 51/1991 privind securitatea națională a României.

Stelian Ion: „Am discutat despre desființarea SIIJ, de trei ani de zile, chiar de dinainte să se înființeze. Această secție avea posibilitatea de a ne demonstra celor care am contestat înființarea ei că am greșit. Acest lucru nu s-a întâmplat. Sunt multe părți negative: au fost presiuni foarte mari pe blocarea numirii doamnei Codruța Kovesi la Parchetul European, ceea ce s-a dovedit în instanță că a fost un abuz.