PSD a sesizat că toate sunt condiționate de o gestiune bună a pandemiei. Faptul că a existat această propunere mă onorează, mă obligă, dar sigur că trebuie să cumpănesc foarte bine. Modul în care OMS și alte institutții internaționale au lucrat toate aceste luni s-a reflectat si asupra mea, în sensul că asta m-a făcut cunoscut și popular în anumite zone. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele 7 săptămâni, când, practic, s-a abandonat lupta și controlul pandemiei, trebuie să ne dea de gândit”, a spus Alexandru Rafila, la Marius Tucă Show.

Rafila a punctat că dacă testam mai mult, ajungeam la o incidență mai mare.

„Oamenii nu au cum să ajungă la teste. Trebuie să se înființeze centre de recoltare unde oamenii să poată să meargă, dar să aibă motive, să aibă simptome. Altfel, ru are rost. Nu e nici logic, nici economic”, a mai spus oficialul OMS.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Medicul militar Valeriu Gheorghiță a vorbit la Marius Tucă Show despre vaccinare.

„Vom avea vaccinurile care vor primi autorizare de punere pe piață de la Agenția Europeană a Medicamentului. Ceea ce știm este legat de Pfizer. Se știe că până pe 29 decembrie vom avea un răspuns de la Agenția Europeană a Medicamentului. Și vor emite o decizie de recomandare. Comunitatea Europeană ia act de decizie si atunci se dă undă verde”, a spus el.