Rareș Bogdan a vorbit în cadrul emisiunii Marius Tucă Show despre propunerile PNL pentru noul premier, dar și despre rezultatele alegerilor parlamentare.

Prim-vicepreședintele PNL spune că Florin Cîțu s-a aflat pe lista scurtă a partidului, cu care Ludovic Orban a mers la Cotroceni.

„Președintele a plecat cu trei nume la Cotroceni, iar pentru un nume a ieșit fumul alb, pentru domnul Cîțu. El a fost validat de către conducerea PNL, împreună cu liderii de filiale, adică cu 64 de voturi.”

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Întrebat dacă și el a fost una dintre propuneri, Rareș Bogdan a declarat: „Nu răspund la provocări”.

„Este propunerea unui membru al Partidului Național Liberal și este o poziționare pentru dezvoltare și pentru administrarea chestiunilor economice, dar și pentru implementarea planului de reziliență pe baza celor 83 de miliarde de euro aprobate de Bruxelles, dar nebăgate în traistă”, a transmis europarlamentarul.

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, a comentat, într-o intervenţie telefonică la „Marius Tucă Show”, propunerea pentru funcţia de premier, pe care urmează să o facă PNL.

Fostul prim ministru l-a acuzat pe Klaus Iohannis că nu respectă Constituţia şi s-a întrebat de ce a avut loc miercuri o întâlnire între preşedinte şi Ludovic Orban.

„Eu cred că preşedintele Iohannis trebuie să respecte Constituţia şi să ne cheme la consultări. Vom merge la Cotroceni cu propunere de prim ministru, pe care o să o votăm în câteva zile – Dr. Alexandru Rafila.

Nu înţeleg care articol din Constituţie l-a făcut astăzi pe preşedinte să aibă discuţii cu Ludovic Orban. În calitate de ce a mers Orban, nu mai e prim ministru.

Noi avem credinţa că, trăind într-un stat european, se respectă Constituţia. Eu înţeleg că Iohannis a fost principalul agent electoral al PNL. Apelul nostru este să revenim la limitele date de Constituţie funcţiei de preşedinte. În momentul în care se anunţă acel calendar de consultări, noi vom merge primii. Dorim să primim acea nominalizare, e un termen de 10 zile să încerci să faci majoritatea, nu poţi, îţi depui mandatul, dar astea sunt regulile date de Constituţie, le ştie toată lumea”.