• ”Vrem aer curat” şi ”Nu-i de glumă, poluarea ne sugrumă” – au scandat câţiva zeci de tineri ecologişti din Bucureşti.
  • Pentru a respira un aer cât mai curat tinerii activişti te invită să laşi cât mai des maşina acasă.
  • ONG-urile de mediu cer primăriei Bucureşti şi Ministerului Mediului acţiuni, nu doar vorbe pentru a opri poluarea Capitalei

Protestatar: Lasă maşina, mergi şi tu pe jos, gândeşte-te la mediu, că aşa este frumos!

Mai multe organizaţii de mediu au organizat un marș împotriva poluării la Bucureşti.

Protestar: Dosarul de infrigment pentru Bucureşti este din 2018. Suntem în 2020 şi încă există acel dosar şi mai mult, aşteptăm să ne spună UE câţi bani trebuie să plătim acele amenzi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Protestar: Mesajul nostru către cetăţenii acestui oraş este să iasă din casă, să-şi redobândească curajul de a cere lucrurile de care avem nevoie şi să-şi amintească că puterea este la noi, la oameni.

Protestar: Doar masca ne poate salva în Bucureşti din păcate pentru că poluarea este foarte mare din cauza traficului şi nu numai. Din cauza gropilor de gunoi, din cauza poluatorilor companiilor care poluiază, din cauza prafului care este de la firmele de construcţie de la lucrările care nu sunt monitorizate.

Protestar: Astăzi în şedinţa generală a municipiului Bucureşti printre multe puncte votate, toate în favoarea actualei conduceri, a fost şi unul care ne afectează pe toţi cât de curând. E vorba de achiziţia unui teren şi de montarea unui incinerator în Bucureşti. S-a propus acordarea acordarea unei finanţări de undeva pe la 400 de milioane de euro pentru acest incinerator şi care va trimite în cap orice iniţiativă de colectare selectivă, reciclare.

Omaneii cer Primăriei şi Ministerului Mediului acţiuni urgente pentru combaterea poluării aerului din oraşe.