- Trebuie să ai o atenţie şi mai mare faţă de copilul tău, când vine vorba de noul Coronavirus
- Cu toate acestea, purtarea măştii pentru o vreme prea îndelungată îi poate crea disconfort
- Medicul Valeria Herdea îţi recomandă să fii chiar tu un exemplu pentru el
Părinte: Îți place să porți mască?
Advertisment
Copil: Nu.
Părinte: De ce?
Recomandări
Copil: Că mă deranjează la urechi.
Părinte: Acum nu mai poți respira?
Copil: Nu.
Cei mici sunt şi ei supuşi riscului îmbolnăvirii. Trebuie să fii foarte atent în ceea ce îl priveşte pe copilul tău. Cu toate astea, cum poţi să îţi protejezi copilul fără să îl faci să se simtă inconfortabil?
Doctorul Valeria Herdea îţi transmite că, în primul rând, tu trebuie să fii un model pentru cel mic. Învaţă-l regulile elementare.
„Să respectăm regulile stricte de igienă, a mânuţelor, să îi învăţăm să strănute în frica cotului, să avem batiste de unică folosinţă, dezinfectant, geluri alcoolizate. Nu există varianta de a-i obliga pe toţi, dacă nu au înţeles toţi de acasă, părinţii, importanţa purtării măştii”, declară Dr. Valeria Herdea, Medic de Familie.
Dacă te întrebi ce mască e mai bună pentru copilul tău, dr. Valeria Herdea îţi spune că cea de unică folosinţă. De asemenea, să ştii că l-ai putea face să-i placă masca, dacă este colorată sau cu personaje din poveşti.
Ai mare grijă, copilul e prea sensibil pentru a-l obliga să poarte masca o perioadă îndelungată.
„Nu poţi să-i spui unui copil să poarte 4 ore mască, pentru că acel copil transpiră, are nevoie să se hidrateze, să respire şi își va atinge faţa în mod cert. Atunci, riscul e ca purtarea măştii mai mult de o oră-două să ducă, practic, la suprainfecţia acelor picături pe care copilul le-a extras. Suprainfecţia e de obicei, aproape de regulă, cu stafilococi”, mai spune Dr. Valeria Herdea, Medic de Familie.
Îţi mai spun că trebuie să eviţi măştile din materiale care nu permit copilului să respire, mai ales dacă suferă de boli cronice, astm, hiperactivitate sau diverse forme de alergii.
Partenerii noștri