SON A SIMȚIT SPIRITUL CRĂCIUNULUI

Spiritul Crăciunului i-a intrat în sânge lui Heung-Min Son, atacantul lui Tottenham. Îmbrăcat ca de sărbătoare, sud-coreeanul a făcut o ședință foto de Crăciun, cu zâmbetul larg pe buze. Shooting-ul i-a adus noroc: el a fost cel care a deschis scorul în meciul cu Arsenal, duminică seară, cu un gol superb, demn de premiul Puskas.

„NOUL REGE AL PARISULUI”

Killian Mbappe, atacantul de la PSG, este acum „Noul rege al Parisului”. Francezul a primit această denumire după ce a marcat cel de-al 100-lea gol pentru PSG, sambata, în meciul cu Montpellier. După cele 137 de meciuri jucate, Mbappe a ajuns pe locul 4 în clasamentul marcatorilor lui PSG.

AȘCHIA NU SARE DEPARTE DE TRUNCHI

Mick Schumacher, fiul legendarului pilot de F1, Michael Schumacher, a câștigat titlul de campion în Formula 2. Neamțul de 21 de ani s-a clasat pe locul 18 în cursa desfășurată pe circuitul de la Sakhir, în Bahrain. Anul viitor, din postura de campion al Formulei 2, Mick Schumacher, va debuta în Formula 1, competiția supremă a motorsportului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

NOTHING CAN STOP ZLATAN!

Nici vremea nu-i stă în cale lui Zlatan Ibrahimovic atunci când vine vorba de antrenament. În tricou și pantaloni scurți, starul lui AC Milan a făcut câteva sprinturi afară, pe zăpadă, în mijlocul unei viscoliri ușoare. Mișcarea în aer liber l-a încins atât de tare pe Zlatan, că fulgii de zăpadă, din jurul lui, s-au topit de dinainte să-l atingă.

S-A ÎNTRECUT PE SINE

Ce poți să faci în mai puțin de 58 de minute? Poți să dobori un record mondial. Asta a făcut Kibiwott Kandie, duminică, la semimaratonul din Valencia. La 24 de ani, sportivul din Kenya a terminat cursa de 21 de kilometri, în 57 de minute și 32 de secunde. Astfel, Kandie si-a imbunatatit personal best-ul cu 1 minut si a batut recordul mondial detinut de conaționalul său Geoffrey Kamworor, cu 29 de secunde.

ATLEȚII ANULUI!

Federația Internațională de Altletism a decis cine sunt atleții anului. La masculin, a fost ales Armand Duplantis, dupa ce a batut de doua ori recordul mondial la săritura cu prăjina. Suedezul a sărit 6,17 metri, apoi 6,18 metri înălțime, iar la 21 de ani este cel mai tânăr deținător al acestui premiu. La feminin, sportiva din Venezuela, Yulimar Rojas, a fost desemnată cea mai bună atleta a anului, după ce sărit 15,43 metri în lungime și a bătut recordul mondial la triplu salt indoor, vechi de 16 ani.

A SPART GHEAȚA

La doar 14 ani, Kamila Valieva, campioană mondială la patinaj artistic, la junioare, in 2020, a castigat și cea de-a 5-a etapa a Cupei Rusiei de patinaj artistic, de la Moscova. Rusoaica a deschis programul liber cu doua sarituri cvadruplu toe loop. Chiar daca a cazut la un triplu Lutz, in a doua jumatate a programului, saritura i-a iesit după, in combinatie cu triplu toe loop.