Daca nu ati aflat inca, de ceva timp in SUA se petrece un intreg manifest in mediul online, impotriva abuzului și hărțuirii. Mii de fete au inceput sa vorbeasca deschis despre experientele lor traumatizante, astfel, tot mai multe cazuri de viol ies la suprafata. Cauza comuna a problemelor este faptul ca atunci cand femeile depun plangeri penale, de multe ori nu sunt crezute sau luate in serios. Odata cu acest manifest, sute de persoane publice au inceput sa militeze pentru cauza, insa au iesit la suprafata si lucruri la care nimeni nu s-ar fi asteptat.

In urma cu doi ani, David Dobrik, unul dintre cei mai cunoscuti si iubiti creatori de content din intreaga lume, cu peste 18 milioane de urmaritori pe YouTube, a facut un vlog cu grupul lui de prieteni – aka vlog squadul, in care Dom, unul dintre cei mai buni prieteni din copilărie ai lui David, ar fi avut un threesome cu doua fete minore. Ulterior, fetele au cerut ca vlogul sa fie dat jos, iar după ce a atins 5 milioane de vizualizări, David le-a respectat dorința. Totuși, anul acesta, una din ele a făcut public pe TikTok faptul ca Dom ar fi violat-o in vlogul respectiv, in timp ce David, impreuna cu toti prietenii lui, ar fi tratat in gluma interactiunea dintre cei doi, in video-ul Intitulat “asta patesti dacă te joci cu focul!”. Victima a afirmat, totuși, ca ar fi venit de buna voie la ei acasă, pentru ca își dorea sa apara in vlog, insa nu și-ar fi dat consimțământul, pentru ca bause prea mult alcool ca sa mai poata lua decizii lucide iar alegerea ei a fost una de compromis, sub presiune.

Dom, a fost acuzat ulterior ca ar fi hartuit mai multe fete in repetate randuri, folosindu-se de persona lui din online, dar si de influenta lui David. In urma tuturor acestor alegatii, Dom a făcut un video in care nu și-a asumat absolut nimic și l-a învinovățit pe David, pe motiv ca ar fi facut totul pentru clout. Mai tarziu a venit și raspunsul lui David Dobrik, care a facut in prima faza un video scurt, de 2 minute, in care si-a cerut scuze in cel mai superficial mod posibil, astfel începând sa piarda sute de mii de subscriberi si in sfarsit, dupa ce a fost cancelled, a luat scandalul in serios, facand un al doilea video in care isi cerea scuze, de aceasta data anuntandu-si retragerea din mediul online pentru o scurta perioada de timp. Tu ce crezi despre toata situatia? A fost David sincer in al doilea apology video? Sau l-a facut doar ca să-și spele imaginea? Spune-mi pe Instagramul sau Facebook-ul Aleph News.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI