Când auzim cuvântul competitivitate, gândul ne duce la ceva pozitiv, nu? A fi competitiv este ceva dezirabil pentru toată lumea și ne dorim oameni competitivi în organizațiile noastre.

Nu este o surpriză că gândim așa.

Foarte mulți dintre noi, când ajungeam acasă de la școală cu prima notă de zece, înainte de felicitări sau de sărbătorirea rezultatului, primeam întrebarea magică: „cine altcineva a mai luat zece?”

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Cu alte cuvinte, nota maximă are valoare maximă doar dacă nu este accesibilă și altora.
Nu este de ajuns ca noi să obținem tot ce se poate obține, trebuie să sperăm că nimeni altcineva nu va mai face asta. În felul asta nu ne uităm numai la abilitățile și dezvoltarea noastră, ci și la ceilalți, în egală măsură.

Așa învățăm să fim competitivi. De mici.

Învățăm că nu trebuie să fim la maximul potențialului nostru, atâta timp cât suntem cu puțin în fața celorlalți. Și învățăm că succesul poate fi accesat pe mai multe căi, ori prin efort investit ca să avem noi succes, ori prin a-i opri pe ceilalți să aibă succes. Vorba “să moară și capra vecinului” tot despre competitivitate vorbește. Doar că despre acea latură pe care nu vrem s-o vedem.

Problema cu competiția este că putem să avem puțini câștigători, iar restul oamenilor își acceptă condiția și, la un moment dat, încetează să mai încerce. Succesul organizațiilor noastre ține de toți oamenii însă, nu doar de cei care câștigă mereu.

Problema cu competiția este că poate să genereze mediocritate,
Așa ajungem la instituții în care oamenii mediocri îi opresc pe cei care ar avea și talentul și energia să facă ceva, ca să nu arate ei prost.

A fi competitiv nu este egal cu a avea rezulatate. Iar dacă ești un manager și vrei rezultate, ajută-ți oamenii să-și acceseze potențialul ca indivizi și ca echipă și nu genera o competiție între ei.

Nu de alta, dar se pierd multe energii care ar putea să fie folosite pentru a obține rezultate reale pentru organizația ta.

Nu ne-ar fi mai bine dacă ne-am uita mai mult la potențialul nostru și la rezultatele pe care le putem obține decât să ne concentrăm pe competiții inutile cu oamenii cu care ar trebui să colaborăm?