Mindset. Marea demisioneală

Mulți cunoscuți mi-au zis în ultima vreme că nu le mai place locul de muncă? Mulți dintre ei erau angajați pasionați de ce făceau și dedicau o bună parte din viața lor carierei. Alții erau lideri și manageri care îmi spuneau că le e din ce în ce mai greu să-și țină oamenii în companie. Și nu sunt cazuri izolate.

În SUA, doar în aprilie s-au înregistrat 4 milioane de demisii și există un trend identificabil pe piață. În România, Ziarul Financiar a publicat un studiu care ne spune că peste 83% dintre oameni s-au gândit în ultimele 12 luni să își schimbe domeniul de activitate. Mai mult, 50% dintre oameni au început un proces de căutare a unui nou job.

Astfel de căutări sunt normale. Pasiunea și motivația de regulă fluctuează de-a lungul carierelor noastre.

De data asta însă fenomenul este mai prezent și mai generalizat. Și nu este o surpriză.

De multe ori când ne alegem un job, nu neapărat ce trebuie să facem la acel job ne atrage. Pot să ne atragă prestigiul, poziția, cultura, atmosfera sau colegii care vin odată cu alegerea noastră. Și deseori nici nu ne dăm seama de multitudinea factorilor care ne influențează.

Problema e că de un an jumate, multe dintre aceste beneficii au dispărut. Nu mai stăm cu colegii, nu mai simțim apartenența, nu contează cât de cool este sediul și nici măcar cultura, nu mai avem cum să ne simțim la fel ca înainte.

Relațiile noastre profesionale sunt caracterizate de orientarea către taskuri și munca noastră, la fel, este influențată aproape total de indicatori și obiective.

În aceste condiții este normal să simțim o scădere semnificativă a pasiunii sau a entuziasmului.

Voi cum resimțiți această perioadă?