La mulți ani tuturor! La fiecare început de an avem obiceiul de a ne face promisiuni și de a ne propune schimbări majore. Deși acest comportament are deja o tradiție, noi, în mod surprinzător, nu am reușit să ne îmbunătățim semnificativ performanța atunci când vine vorba de respectarea promisiunilor.

Un studiu Forbes ne spune că peste 80% din rezoluțiile de anul nou eșuează până la începutul lunii februarie.  Mai mult, doar 8% dintre oameni reușesc să ducă rezoluțiile de anul nou pe toată durata anului. Cauzele sunt multiple. De exemplu, de multe ori ne exprimăm o dorință fără să explorăm în profunzime de ce ne-am dori să facem schimbarea respectivă.

Asta poate fi pentru că promisiunea nu reflectă o nevoie reală de-ale noastre, ci mai degrabă preia așteptările celor din jur. Sau poate pentru că dorința este formulată prea vag și nu avem niciun plan concret prin care să ne-o îndeplinim. Orice ne-am propune să schimbăm în anul care ne este în față, e bine să ne gândim la câteva lucruri înainte. Este greu să schimbăm comportamentele noastre fără să ne schimbăm mentalitatea. Iar asta nu este o chestiune de dorință, ci de muncă, cu noi înșine.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA

Asta poate însemna terapie, coaching și o remodelare conștientă a comportamentelor noastre. Ca să reușim, trebuie să fim specifici și să avem un plan concret. Putem învăța din business să ne setăm obiective SMART , adică specifice, măsurabile, realizabile, relevante și pe care le putem atinge în timpul de care dispunem. Nu în ultimul rând, să încercăm să nu fim prea stricți sau rigizi cu noi înșine. Faptul că nu reușim din prima să ne îndeplinim planul nu ne descalifică nici pe noi, nici nu invalidează tot procesul. Orice schimbare este compusă din pași, deseori mulți și mici.S Succes!