Nou record mondial la proba de escaladă-viteză: 6,964 secunde

Iute ca săgeata

Iulia Kaplina, cățărătoare profesionistă, este la fel de rapidă ca viteza luminii. In cadrul Campionatului European de Escaladă Sportivă din Moscova, rusoaica a stabilit in, timpul calificarilor, un nou record mondial la proba de escalada-viteza: 6,964 secunde. Este pentru prima dată, în cei 7 ani de experiență, când a urcat zidul artificial în mai puțin de 7 secunde.

Îi merge ca pe roate

Îți e dor de o drumeție pe munte? Atunci, ia-ți doza de energie de la Geoff Gulevich. Mountain biker profesionist, americanul trece, în viteză, pe bicicletă prin pădurile din orașul Vancouver, Canada. După 21 de ani de experiență pe traseele montane, noroiul, crengile și pietrele nu au reușit să îi pună niciodată bețe-n roate !

Dus de val în bătaia vântului

Nu știi ce să faci când nu ai o stare de bine ? Inspiră-te de la Kevin Langeree. Kitesurfer-ul iese din monotonie doar atunci când prinde valuri cu placa, tras de zmeu, pe lacul Wolderwijd din Olanda! În bătaia vântului, olandezul face backflip-uri și salturi uriașe ! La 32 de ani, Kevin face performanță pe apă fiindcă unește wakeboarding-ul, zborul cu parapanta și gimnastica într-un singur sport !

Cea mai bună la patinaj artistic

Elizaveta Tuktamysheva, campioana europeană și mondială la patinaj artistic în 2015, a incins gheata la Grand Prix-ul Rusiei. Cele două sărituri „triplu Axel” executate perfect, în programul liber, i-au adus prima treaptă a podiumului, rusoaicei de 23 de ani ! Cu cele 223 de puncte, acumulate în timpul competiței, le-a întrecut pe favoritele Alena Kosornaia și Alexandra Trusova, medaliatele cu aur și bronz, la Campionatul European de Patinaj Artistic de anul acesta.

A decolat de pe pârtie

Markus Cleveland, practicant profesionist de freestyle snowboarding, decolează de pe pantele înalte ale pârtiei Stubaier din Austria! La 21 de ani, norvegianul face atât de multe rotații în aer, încât poate să declanșeze, cu ușurință, o avalanșă ! Toate trucurile pe care le exersează acum, sunt doar de încălzire, pentru sezonul de snowboarding !

Haaland, băiatul de aur

Lui Erling Haaland îi merge strună pe final de an ! Atacantul Borussiei Dortmund și al naționalei Norvegiei a fost ales drept cel mai bun jucărtor de fotbal, sub 21 de ani! Premiul Golden Boy l-a motivat atât de tare pe norvegianul de 20 de ani, încât în aceeași seara a și marcat 4 goluri în meciul din Bundesliga, căștigat de Borussia Dortmund pe terenul lui Hertha Berlin cu 5 la 2. Cu zâmbetul larg pe buze, băiatul de aur, nu a uitat să le mulțumească și fanilor din online pentru toate voturile primite.