Dacă te numeri printre cei care trăiesc cu impresia că  roboții există doar în filme, invitatul lui Vlad Craioveanu te face să vezi lumea altfel.

Liviu Drăgan, CEO Druid, dezvoltator de chatboți, îți dezvăluie cum a început întreaga poveste și în ce domenii angajații folosesc deja asistenții virtuali Druid. Cei doi au vorbit despre chatboții viitorului, dar și despre chatbotul românesc, ajuns deja internațional.

,,Chatbotul este în general un asistent, este un prieten al salariatului. El îl ajută să afle informații, să facă anumite task-uri, să-și rezolve anumite probleme și așa mai departe. Nu cred că este cazul ca oamenii să fie dați afară pentru că folosesc chatbotul. Într-adevăr, chatbotul poate înlocui muncile repetitive, plictisitoare astfel încât acele resurse, acei oameni să fie mutați în anumite job-uri mai creative. De fapt, tot ce face chatbotul și ce fac în general roboții este să ne scape de muncile repetitive, să ne pună pe munci mai literate,” a povestit Liviu Drăgan.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Înainte de existența asta, era o mutație, o transhumanță enormă din țările mai puțin dezvoltate spre țările dezvoltate ca oamenii să facă munci repetitive, plictisitoare, plătite relative prost, în cantități mari, fără cunoștințe de limbi foarte bune… Și acum se caută înlocuirea prin acești chatboți care fac până la urmă ca lumea să fie mai literată, mai pusă pe joburi mai puțin repetive și plictisitoare,” a spus Liviu Drăgan.