Preotul Francisc Doboș și actrița Catinca Maria Nistor au fost invitații lui Vlad Craioveanu în cadrul emisiunii „Ochii pe mine!”.

Francisc Doboș este un preot atipic. Are ,,dezlegare” la glume și știe că atunci când vorbește despre Dumnezeu trebuie să fie totul cât mai credibil și cât mai uman. Ei au povestit despre lecțiile pandemiei, despre bucuria de a dărui, despre adevărata frumusețe care vine din bunătate, dar și despre faptul că, până și oamenii spirituali duc luptele lor.

Francisc Doboș: „Dumnezeu bancomat. L-am folosit prea mult. Ne-am dus doar atunci când aveam nevoie. Puneam moneda noastră ca să obținem mai mult. Era un fel de fond de investiții. E un fel de creștinism idolatru, de interes. Ne ducem și punem mâna, fie că mergem la Biserică, ne închinăm, facem toate cele sfinte, dar motivul poate fi doar acesta.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Devine ca o monedă. Eu plătesc lui Dumnezeu prin “prestația” mea bună, spirituală. Mă duc la Biserică, mă rog acasă, fac faptele mele bune, dar ca un fel de taxă spirituală. E o interesantă idolatrie pentru mulți pentru că apelează la Dumnezeu din interes.”

Actrița Catinca Maria Nistor, invitată în partea a doua a emisiunii, a făcut un bilanț al anului 2020, și a vorbit despre așteptările pe care le are de la 2021.

Catinca Maria Nistor: „Sunt mai mult optimistă decât pesimistă, dar am și momente în care tind să văd lipsurile. Chiar am făcut o măsurătoare astăzi. Eu cred că datele fluctuează. Azi ești 60% optimist, mâine poate va fi mai rău. Ascult muzică. Muzica mă ajută foarte mult.”