Cutremurele din Oltenia i-au speriat pe o parte din români, mai ales că ele s-au produs după dezastrul din Turcia și Siria.
Ce au arătat seismele din Oltenia? Cât de pregătită este populația ca să reacționeze în fața unui cutremur? Ce arată scenariile DSU? Cât de pregătit este Bucureștiul să facă față unui cutremur de amploare? Ce pregătire se face în școlile României? Ce simulări s-au făcut? Cât de pregătite sunt populația și autoritățile? Ce consolidări s-au realizat la marile spitale din România? Care este situația adăposturilor? Vor primi românii alerta pentru cutremur? Cum trebuie să reacționezi în cazul unui seism? De ce sunt importante primele 72 de ore de la producerea unui cutremur? Cât te ajută și cât te încurcă rețelele de socializare în cazul unui dezastru? Ce a arătat experiența Turciei? Cât a complicat dezinformarea gestionarea pandemiei? Ce lipsește României în caz de cutremur?
TOP ARTICOLE
- Imaginea cu Papa Francisc generată de A.I. stârnește îngrijorare. Ce spun experții despre inteligența artificială
- Ce a descoperit un psiholog care a studiat secretele oamenilor timp de un deceniu. Temerile celor care ascund anumite lucruri
- Cum să citești mesajele șterse de pe WhatsApp. Trucul secret pentru a accesa conversațiile printr-o simplă atingere
La toate aceste întrebări și la multe altele a răspuns duminică, de la ora 21.55, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în MAI, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.
Partenerii noștri