• Cu mască şi fără mască. Amenzi la cheremul poliţiştilor
  • Liderul sindicatului Europol spune că valoarea amenzii o stabileşte agentul
  • Amenda poate fi contestată în termen de 15 zile
  • Vor fi amendate doar persoanele care reprezintă un pericol social mărit
  • Poliţiştii spun că excepţiile pentru purtarea măştii sunt formulate neclar

Ştii de ordinul care te obligă să porţi masca de protecţie, dar nu ştii dacă pot să te amendeze poliţiştii cînd încalci normele. Agenţii vor fi peste tot.

„Gurile de metrou, staţii de autobuz, pieţe sau zone aglomerate. Se vor aplica sancţiuni doar acolo unde vor exista circumstanţe agravante sau un pericol social mai mare”, declară Cosmin Andreica, liderul sindicatului de poliţişti Europol.

Poliţistul decide valoarea amenzii

Cine nu poartă mască în spaţii închise poate să se aştepte la amenzi care ajung la 2.500 de lei. Poliţistul decide cu cât uşurează portofelul.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Nu se va impune să sancţionăm cetăţeni care nu poartă corect masca şi au nasul descoperit. Poliţiştii nu trebuie să vâneze astfel de persoane”, spune Cosmin Andreica, liderul sindicatului de poliţişti Europol.

Ordinul dă voie copiilor mai mici de cinci ani să nu poarte măşti. Şi o parte din suferinzi sunt exceptaţi, dar aici poliţiştii văd o problemă

„Nu s-a precizat în ordin faptul că persoana care invocă această excepţie trebuie să facă dovada că suferă de boli respiratorii”, mai spune Cosmin Andreica.

Eşti obligat să porţi masca de protecţie de astăzi până pe 16 iunie