Patronii de restaurante şi hoteluri, lipsiți de speranță: „Nu putem vorbi despre profituri”

Patronii de restaurante şi hoteluri, lipsiți de speranță: „Nu putem vorbi despre profituri”
  • Investitorul român, Marian Alecu spune că statul să renunţe sau să reducă, cel puţin în acest an, o parte dintre impozit
  • Cel mai afectat sector de criza financiară coronavirus – Horeca
  • Marian Alecu: „98,8% din hoteluri sunt închise, aflux de turisti nu va mai fi”

Criza financiară cauzată de coronavirus a răsturnat mai multe afaceri în această perioadă. Printre cele mai afectate sectoare din ţara noastră este Horeca, acolo unde lucrează peste 300.000 de români.

În cadrul unei ediţii speciale “Marius Tucă Show”, unul dintre cei mai mari investitori, Marian Alecu a vorbit despre situaţia dramatică cu care se confruntă, accentuată  mai ales de lipsa de viziune a guvernanţilor.

Investitorul a vorbit și despre situaţia dramatică în ceea ce îi priveşte pe hotelieri. Majoritatea au pus deja lacătul pe uşă.

”98,8% din hoteluri sunt închise, aflux de turisti nu va mai fi. Eu am un hotel la mare, în staţiunea Venus. În acest moment, anul trecut îl aveam rezervat în proporţie de 80%, acum este rezervat 25% numai pentru iulie si august.”, a mai precizat investitorul român.

Totodată, Marian Alecu este de părere că statul ar trebui să renunţe sau să reducă, cel puţin în acest an, o parte dintre impozite. Afaceristul spune că pentru acest an nu putem vorbi despre profituri, ci doar despre controlul pierderilor.

Conform unor cifre care se discută deja în spatele uşilor închise, România se pregăteşte pentru scenariul unei căderi economice de 9%.

Sursa foto: Captură video