• Sala Polivalentă din Cluj a devenit centru de spitalizare
  • Pacienţii asimptomatici sau cu formă uşoară de Covid-19 vor fi spitalizați în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca
  • Amenajarea sălii cu 350 de paturi a costat un milion de lei, iar banii au venit din donaţii
  • Sala Polivalentă este planul de rezervă în caz că nu mai sunt locuri în spitale

Clujenii au transformat Sala Polivalentă BT Arena într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de Covid-19. Aici au fost montate 350 de paturi, dotate complet. Banii pentru amenajarea sălii au venit din donaţii.

Iată ce spune Emil Boc, primarul orașului: „Astăzi să avem acel plan de rezervă pentru situaţii care sperăm să nu se întâmple niciodată. Este ultima linie a frontului în cadrul bătăliei împotriva coronavirus. Sperăm să nu-l utilizăm niciodată, dar, cum spune românul, paza bună trece primejdia rea“.

În sala sporturilor ar putea fi trataţi pacienţii asimptomatici sau cu o formă uşoară de Covid-19. „Vorbim de o resursă logistică de ultim resort pe care sperăm să n-o operaţionalizăm niciodată. Este prevăzută în Planul strategic medical de reorganizare a asistenţei spitaliceşti din judeţul Cluj pe ultima linie, după ce epuizăm toate resursele spitaliceşti ajungem la spitalul de campanie organizat într-un parteneriar de succes la Sala Polivalentă“, spune Mircea Abrudean, prefect al judeţului.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Noul centru de spitalizare a costat aproape un milion de lei, iar la final toate paturile vor ajunge în proprietatea ISU Cluj.

Sursă foto: Raul Stef