• Lăcrămioara e unul din cei 20.000 de români prinşi în înghesuiala din vama Nădlac
  • Lăcrămioara a stat la coadă mai bine de opt ore 
  • Acum se teme pentru sănătatea fetiţei ei 

Lăcrămioara a luat calea străinătăţii din dorinţa de a câştiga un ban pentru familia sa. După ce ea şi soţui ei au fost disponibilizaţi din cauza coronavirusului, femeia a plecat în Austria să făcă una dintre cele mai grele meserii – îngrijitoare de bătrâni. 

Înainte de epidemie, Lăcrămioara lucra într-o fabrică. Pierderea job-ului a făcut-o să-şi schimbe complet meseria pentru a putea aduce bani acasă la fiica sa. 

„Îngrijitori de bătrâni înseamnă să lucrezi 24 din 24, te trezeşti noaptea de câte ori este nevoie, alimentaţia este după un program, cum avea pacienta mea diabet, demenţă gradul şase, avea trei operaţii la stomac, vă daţi seama, asta înseamnă din două în doua ore câte o gustare pregătită, totul sterilizat, tot ce ţine de un bolnav de 95 de ani”, spune ea.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
CE VOR PRIMARII ÎN 2024?
DR. HASHEM VREA SĂ FACĂ TRANSPLANT DE CAP
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU
DEVII DEPENDENT DE PASTILELE PENTRU SLĂBIT

Lăcrămioara a decis să se întoarcă în ţară de dorul fetiţei ei de 12 ani.  Acum, singura rugăminte pe care o are pentru guvernanţi este să-i protejeze pe copii ţării. 

„Să se ocupe de copii. Dacă Doamne fereşte se întâmplă ceva, măcar copii să fie salvați. Asta pot să spun, să-i rog frumos să facă ceva pentru copii, nu pentru noi”, povestește femeia.