PREMIILE ATP 2020

Uite că anul se sfârșește, iar Asociația Tenisului Profesionist premiile anului 2020 stabilește. Roger Federer rămâne cel mai popular jucător de tenis din lume, iar pentru al 18-lea an la rând, elvețianul primește premiul „Favoritul Fanilor”. Datorită voturilor primite de la colegii săi din circuit, Rafael Nadal este cel mai fair-play jucător și primește premiul Stefan Edberg. Andrey Rublev se bucură de premiul pentru cel mai mare progres în 2020. Rusul a început anul pe pozitia a 23-a și îl încheie pe locul 8 mondial. Fernando Vicente, antrenorul lui Rublev, urcă pe podium alături de el la decernare fiindcă este „Antrenorul Anului”. Novak Djokovic, premiantul clasei, primește distincție fiindcă a terminat anul pe prima poziție în clasamentul ATP.

PUS LA ÎNCERCARE

„Anul acesta nu te-a pus la încercare doar pe tine”, o spune Momota Kento, dublu campion mondial la badminton. După ce a supraviețuit în urma unui accident grav de mașină, în luna ianuarie, japonezul este determinat să câștige Turneul Național de badminton de la Tokyo. Momota vrea să obțină medalia de aur la Jocurile Olimpice ca să-și convingă fanii că eșecurile îi fac cu adevărat puternici.

A FĂCUT O SCHIMBARE

Nu-ți place sportul pe care-l practici în prezent? Renunță la el și apucă-te de altul. Asta a făcut și Silke Sollfrank, fostă gimnastă. Sătulă de stat pe vârfuri, nemțoaica a început să se cațere pe clădiri și să sară peste balustrade. Prin parkour, sportiva de 23 de ani și-a găsit libertatea și a scăpat de-o grijă: nu mai trebuie să se compare constant cu alte fete.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

ALERGAREA ÎL MOTIVEAZĂ

Alergarea în aer liber îi aduce lui Diego Schwartzman, numărul 9 ATP, o stare de spirit bună. După câteva sesiuni de mișcare în ritm alert, tenismenul de 28 de ani nu-și îmbunătățește doar condiția fizică, dar se simte de neînvins exact ca Cristiano Ronaldo și Paul Pogba, fotbaliștii săi preferați.

SECRETE DIN VESTIAR

Rafael Leao, atacantul lui Ac Milan, care a marcat cel mai rapid gol, duminică, în meciul cu Sassuolo, dezvăluie secrete din vestiarul echipei. Portughezul zice că Daniel Maldini este un jucător cu talent înnăscut, iar Hakan Calhanoglu le aduce zâmbetul pe buze rossonerilor, cu glumele sale. Dacă ar fi să aleagă un jucător care să bată penalty în ultimul minut din finala Champions League pentru câștigarea cupei, Leao l-ar alege pe nimeni altul decât Zlatan Ibrahimovic.

ÎI ȚINE-N FRÂU

Snowboarder-ul Andreas Öst nu merge niciodată pe pârtie fără cei mai buni prieteni ai săi, câinii. Ca să alunece cât mai bine pe pantele din localitatea Sälen, suedezul se urcă pe placă și se lasă tras de cei patru husky blănoși ai săi. Fiindcă ține patrupezii în frâu doar cu o mână, Andreas nu resistă pe traseu mai mult de 20 de minute.