Patriotismul te-a cucerit întotdeauna. Simți fiori pe toată suprafața pielii când un copil din Basarabia recită o poezie românească, chiar dacă gândește în rusa. La noi nu mai există copii care să recite poezii românești. Prin evoluția europeană, copiii români și-au uitat limba, familia și țara. Iar de gândit, gândesc în engleza. Înjură în românește. Sună rău? Sau sună antieuropean? Doar prima dată când citești textul, ai senzația profundă de frică. Europa a adus în interiorul zilei de 1 decembrie, demnitatea națională educată. Fără sentimente.

Fără emoție. Există uniforme ce defilează. Există arme, cumpărate de Statul Român tot de la ei, există copii în public, ce sunt filmați cu repetabilitate, purtând în piept tricolorul, iar scopul lor este clar: aplatizarea furiei. Dacă stai și analizezi ceea ce vezi la parada de 1 decembrie, închizi televizorul! Tot de frică! Ziua noastră națională trebuie cumva regândită.

Să fie ca pe vremuri, o sărbătoare câmpenească, cu muzică, hore, vin și țuică, să mai auzi din când în când și un Tatăl Nostru, să mai auzi și români vorbind de Decebal, Mihai Viteazu, Vlad Țepeș, Iorga și Bănescu. Îți produce frică Europa? Da! Categoric da! De ce? Fiindcă nu avem, același standard de țară! Fiindcă românii în afară de furie, nu își doresc să învețe altceva. Fiindcă româncele își vând copiii din bătătură. Fiindcă am renunțat pentru trendul european, la Dumnezeu. Și asta când Europa este plină de emigranți, ce nu-i vorbesc limba și nici nu-i înțeleg credința. De ce suntem furioși pe Europa de 1 decembrie? Doar de 1 decembrie? Nu cumva suntem furioși tot timpul?

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Pentru că suntem săraci și needucați. Suntem furioși pe rate. Pe boală. Pe sistemul de educație și cel de sănătate. Suntem furioși pe mita ciclică din spitale. Pe medicii prost pregătiți, alcoolici și drogați (încă nu toți)! Trendul european ne spune așa: să aveți omogenitate! Fix ca acum 60 de ani, pe vremea comuniștilor! De ce vor să fim ca ei? Ca să ne educe!

Doar că istoria se repetă: așa cum nici englezii nu au reușit să ucidă Scoția, nici Europa nu o să reușească să educe poporul român! De 1 decembrie avem porcul nostru, brânza noastră și wc-ul din fundul curții. Nu o să evoluăm. Dar o să rămânem furioși. 1 decembrie cu mândrie să avem!