O formă dictatorială de control a realității. Ce aștepți? Ca oamenii să fie ca tine. De ce? Pentru confort emoțional.

Oamenii nu sunt ca tine si nu vor putea niciodată să se apropie de felul tău de fi. Este adevărat ca poți mima compatibilitatea, uneori zâmbind tâmp pentru unii, politicos pentru altii, degeaba pentru majoritate.

Vin alegerile. Ce așteptări avem? Unele care ne îmbolnăvesc emoțional. De ce? Fiindca nimic din ceea ce noi sperăm nu o să se întâmple. Realizezi că Așteptările tale sunt inutile? Realizezi că nu există prinții din basme, dreptatea si adevărul? Dar ce există?
Voința poporului? Da. Poate. Intr-un alt univers.
Unitate și credintă? Care unitate si care credință? Credința in ce? În ideea că o să fie mai bine? După moartea noastră, cu siguranță o să fie mai bine. Noi nu o să simțim.

Așteptările noastre trebuie să se conecteze cu realitatea. Atât timp cât cea politică tine de ideologii si compromis, ne rămâne cea a sănătății și dezvoltării personale.
2h de rusă și de germană pe săptămână, ne vor ajuta să putem supraviețui intr-o lume aflată în continua schimbare. Dar 2h de meditație? Dar 2h de pictura? Dar 2h de designe? Ajută-ti te rog creierul să evolueze învățând lucruri noi. Așteptările sunt pentru cei bogați, ce își permit să gândească ideologii. Tu ocupă-te te rog de tine. Învață să citești, ca să poți scrie in limba neamului tău.

Constientizezi că istoria României merită să fie ținută minte? De ce? Fiindcă incepe să se repete. In genunchi în țara mea, in genunchi in casa mea, in genunchi in biserica mea? Mai rau! Mai rău? Mai rau: pe burtă culcat în fața strainilor. Având ca așteptare: binele. Binele cui?

Te rog să te aștepti, dar doar de la tine: să lași in urma ta o filă de istorie.

Te rog să te aștepti, dar doar de la copilul tău, să îți semene parțial.

Te rog să te aștepti, de la partenerul tău de viață să te iubească nevonditionat.

Și în toate urmărește o idee, ce se propagă rapid: eu binele cui îl urmăresc. Sigur nu al meu. Eu în ce limbă ajung să vorbesc în țara mea, sigur nu a strămoșilor mei? Eu cui îi fac ascultare? Cărui Dumnezeu?

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"