Ce-ți mai cumperi compulsiv? 1kg de suflet sau un 1 kg de fericire? 1 kg de bărbăție sau topești peste noapte 30 de kg de grăsime, strânsă de tine în 20 de ani?

Atunci când tu cauți minuni și te temi îngrozitor de ziua de mâine, încerci să acoperi TOT, sub tone de haine si de pantofi. Şi mai zici și pe ascuns un Tatăl Nostru, ca să primești dublu ajutor. De ce pe ascuns? Pai e rușine să fii creștin!
Raționamentul tău este clar: pot sa-mi4 cumpăr, vreau să-mi cumpăr, mă simt oribil de nefericit și-mi cumpăr orice, oricând, oriunde!

Prietene, ce-ți cumperi? Șansa la nefericire?

„Dintre toate roadele pământului, omul e singurul ce nu se coace niciodată. Nu există maturitate, doar tinerețe!
Pentru societate e un dezastru: de aici conflicte, catastrofe și inadecvări de tot soiul: ideologii și științe perfecte pentru oameni necopți. Pentru ins e o binecuvântare: rămâne ingenuu toată viața.” – Constantin Noica.
Știam eu că ai recunoscut ideea! Doar citești, seară de seară. Ca un nebun!

Repet întrebarea. Te rog să o auzi? Ce-ți mai cumperi? Ce ofertă grozavă cumperi? Cine o face și de ce? Cât are de câștigat de la tine vânzătorul? Dar tu, în mod real cât ai de câștigat de la el?

Acoperi depresia și anxietatea în terapia prin shopping, acoperi neputința ta și nevolnicia sufletului ce se ascunde în spatele unei culori impuse sau a unui tricou asimetric. Ești atât de dornic să ajungi pe crestele munților fără să miști un mușchi, atât de comod și de îndoctrinat așa cum ai ajuns să fii în prezent!

Stai într-o relație care-ți umple sufletul de agresivitate și o stingi mai cumpărând ceva. Dar aici ce cumperi: cumperi o liniște atât de mincinoasă încât îți ies bube pe piele și te descuamezi, căutând creme minune care se să te facă bine, când deja soluția este prezentă în tine: vreau să divorțez și gata. Bubele dispar! Nefericirea dispare! Iar redevii tânăr, fericit și echilibrat!

Ai obligația de a deschide gura! Pentru tine și copiii tăi. Ieși din întuneric. Uită compulsia!

Ce ai de gând să faci cu omul toxic din tine?

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT