Cine l-a ucis pe Eminescu? Societatea? Politicul? Fratiile secrete? Sifilisul? Dragostea?Noi! Noi il ucidem pe Eminescu, cu fiecare vorbă rea și urâtă spusă despre el. Cu fiecare batjocură la adresa operei sale. Cu fiecare injurie.

Pentru mai mult de 200 de milioane de oameni, Eminescu a cladit un Univers nou al dragostei, înțelegerii și pacii interioare, in prezenta poeziei. Dar nu și pentru tine. Poezia lui a fost cea care de 135 de ani, a dezvoltat sute de milioane de creiere. Mai puțin pe al tău. In 2024 liceenii îl urasc pe Eminescu.Conflict intre generații? Sau să fie vorba despre mediocritatea societății tinere de astăzi. Sau poate este vorba doar de mediocritatea ta?Analfabetul functional este cel care îl ucide zilnic pe Eminescu.Tu știi cine este Eminescu? Tu știi 5 titluri de poezii? Tu stii măcar o strofă dintr-o poezie de Eminescu? Normal ca nu. Fiindcă esti mult mai implicat in a-l injura si blestema pe Eminescu.

Ura pe care o simți împotriva celui mai mare poet român, izvorăște din neputință. Din neputintă tu stai si uraști ceea ce nu înțelegi. Este tare simplu să blestemi, să injuri, să …uraști. Este tare greu să reții sau să înțelegi versurile.De astăzi tu “frustratul pământului” ești Eminescu.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
CE PROGRAM ARE MUSK
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL

Fiindcă Eminescu se bea și se respiră, se iubește si se gândește, se trăiește cu pasiune si Dragoste nemarginită. Eminescu se află in gena ta, fiindcă s-a contopit cu cromozomii primiți la fecundarea ta. Nu ai cum să urăști ceea ce ai fost programat să iubești, dar oricând adolescentul din tine o să renege conexiunea cu istoria și evident superioritatea lui. Astăzi lumea nu mai este pregatită pentru geniul celui ce a fost Mihai Eminescu. Astăzi lumea nu mai este pregatită nici pentru Abecedar dar pentru poezie. Să nu te miri cândpeste peste ani, copiii vor intreba, în treacăt: cine este Eminescu? Trist!