Știrea că deputatul liberal Muraru l-a reclamat la CNCD  pe deputatul userist Ungureanu trebuie, cred, privită mai atent. Este, desigur, o prostie, dar îndărătul prostiei ar putea fi ceva important. Ar putea fi semnalul că tumultoasa relație politică dintre PNL și USRPLUS intră într-o nouă fază.

După ce președintele Iohannis i-a cerut socoteală ministrului userist al justiției cu privire la dosarul ”10 august”, dl Ungureanu a vituperat pe Facebook împotriva șefului statului folosind, la un moment dat, cuvîntul german schamlos, adică rușine.

Deputatul Muraru susține că folosirea unui cuvînt german într-un context critic la adresa dlui. Iohannis denotă xenofobie și instigă la ură etnică. Sigur că este o gogomănie, dar nu inteligența e de cercetat în această plîngere, ci motivația dlui. Muraru.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Surse din interiorul PNL susțin că de mult timp partidul întreg fierbe de frustrare în urma consemnului politic de a tăcea cînd USRPLUS atacă PNL. De dragul formării și al păstrării majorității parlamentare, peneliștii au primit ordin să suporte amuțiți toate acuzele, vociferările și jignirile venite dinspre USRPLUS. Iar acest ordin a venit și de la președintele Orban, dar mai ales de la președintele Iohannis.

Știind că frații Muraru operează politic din cel mai apropiat cerc al președintelui, putem deduce cu mare probabilitate că reacția deputatului ieșean a venit ca urmare a unei iritări prezidențiale. Dacă dl Iohannis e dispus să dea liber peneliștilor să reacționeze la agresivitatea useristă, vorba unui titlu celebru, there will be blood.

În orice caz, dacă analizăm împreună comportamentele politice ale celor de la PNL și ale celor de la USRPLUS, vedem că cei din urmă nu vor înceta să atace pe președinte și pe liberali, iar cei dintîi vor tăcea cît timp președintele va menține consemnul. În concluzie, această coaliție va ține exact atîta timp cît dl Iohannis va mai suporta provocările useriste.