Deși în București rata de infectare COVID a coborît sub 3 la mie, ministrul Vlad Voiculescu se opune aplicării regulilor în consecința acestui indiscutabil fapt. El invocă depistarea în Capitală a unei noi tulpini a virusului SARS-Cov2, mai contagioasă decît cea avută în vedere la stabilirea acestui prag de 3 la mie.

De fapt, ministrului Voiculescu îi e frică. Teama sa cea mare este, evident, de natură politică. Oricît ar spune propagandiștii USR că procesul de vaccinare în masă, de care e responsabil ministrul Voiculescu, merge bine, ei știu că experiența sutelor de mii de oameni cu sistemul menit să-i vaccineze e proastă. Chiar umilitoare. Temîndu-se să nu cumva să plătească el prețul politic, ministrul Voiculescu joacă după o strategie care mustește de lașitate: dă vina preventiv pe alții (dr. Gheorghiță, foștii miniștri) sau pe noile tulpini de virus. Dacă rata de contagiune crește, dl Voiculescu și adoratorii săi vor spune că trebuia să-l ascultăm. Și în acest punct, frica dlui Voiculescu întîlnește cinismul pentru că dl Voiculescu știe bine că rata de infectare cu COVID va fluctua pînă cînd vom realiza, prin vaccinare, imunizarea de turmă. Uneori va fi mai mare de 3 la mie, alteori mai mică, apoi iar mai mare și iar mai mică. Așa vom trăi pînă cînd vaccinarea va ajunge să ne păzească de virus.

Ministrul Voiculescu ar trebui să se concentreze pe acest obiectiv, să procure vaccinuri suficiente și să îmbunătățească procesul de administrare al acestor vaccinuri. În lupta cu această pandemie, lașitatea și fentele propagandistice tipice politicienilor de Dîmbovița, fie ei și plimbați pe la Viena, ne expun unui pericol încă mai mare decît orice mutanți ai virusului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT