Uneori, reîndrăgostirea este un sport extrem. Ca în această poveste adevărată spusă mie de Ernie Rizzo, prietenul meu, care a fost la vremea lui un renumit detectiv particular din Chicago.

Într-o zi, Ernie s-a trezit cu o clientă care i-a solicitat un serviciu teribil: contra cîtorva sute de mii de dolari să-i ucidă soțul. La mijloc era o mare avere care i-ar fi revenit ca văduvă.

Clienta i-a mărturisit că angajase anterior alți doi ucigași care s-au dovedit a fi niște incompetenți, ratînd misiunea. A venit la Ernie pentru că el era un detectiv particular faimos, ceea ce-l făcea în mintea ei mult mai priceput în astfel de servicii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Firește, Ernie nu a acceptat acest job, dar și-a dat repede seama că refuzul lui nu era de ajuns. Pînă la urmă, femeia tot va găsi un ucigaș competent și soțul ei va fi ucis. Trebuia să oprească crima cumva. Varianta denunțului la Poliție nu-i convenea amicului meu, pentru că nimeni niciodată nu l-ar mai fi solicitat după ce se va fi aflat că-și toarnă clienții la Poliție.

Așadar, Ernie Rizzo a regizat un fel de pont anonim, anunțînd un prieten de-al lui de la FBI că în data de cutare, la barul cutare, se va întîlni cu o clientă care-i va cere ceva ce va fi de imediatul interes al Biroului Federal. Zis și făcut, întîlnirea a avut loc, FBI era ochi și urechi, femeia a oferit banii pentru crimă, Ernie a refuzat. A doua zi, femeia a fost arestată. Soțul, șocat să afle ce avea de gînd nevastă-sa, a divorțat imediat. Femeia a fost condamnată la 11 ani de închisoare.

C-o fi fost din cauza traumei sau nu, fostul soț a tot încercat să închege relații serioase în următorii ani după divorț, dar n-a reușit. Ea era singură și deprimată la închisoare. După vreo 4-5 ani, el i-a trimis  o carte poștală de Crăciun cu urări reci. Ea a răspuns.

Nu mai întind povestea. Femeia a ieșit din închisoare după ce a executat vreo 9 din cei 11 ani și fix a doua zi după eliberare cei doi s-au recăsătorit.

Povestea e 100% reală, așa că vă întreb serios: reîndrăgostirea este o poveste cu nebuni?